Facebook explore feed

Facebook je v zadnjem obdobju predstavil številne posodobitve, novosti, predvsem na področju oglaševanja. Pred dobrim tednom dni sem na mobilni aplikaciji Facebook eno izmed teh opazila tudi sama. In sicer tole ikono, ki se nahaja spodaj, poleg ostalih – časovnica, obvestila, … Jo je opazil še kdo drug?

Facebook explore feed

Seveda sem se takoj lotila raziskovanja in ugotovila, da je Facebook s preizkušanjem te funkcije začel že v začetku leta, trenutno pa je na voljo samo v mobilni različici. Številni te možnosti še vedno ne vidite v takšni obliki in na poziciji kot jo jaz. Vem, ker sem preverila pri različnih prijateljih in je večina še vedno nima. Pri teh se namreč še vedno skriva pod delom »Explore«, do nje pa lahko dostopate s klikom na meni. Razlog je ta, da je še vedno v fazi testiranja.

Explore feed funkcija
Facebook explore feed funkcija

Za vse tiste, ki je še ne poznate – funkcija se imenuje Explore Feed, da pa ste na tej podstrani vas bo opozoril velik banner na vrhu. Ja, tale blog sem pripravljala dan po epski zmagi Slovenije na Eurobasketu ?.

 

Objave, ki jih boste našli na Explore Feed-u nikakor niso naključne. Kot nič drugega pri Facebooku ?. Kaj se vam bo prikazalo v tem delu je odvisno predvsem od tega, kaj sicer spremljate oziroma ste všečkali. Namreč, večina objav oziroma vsebin bo sorodna prav tem, obenem pa se vam bodo tukaj prikazale tudi tematike, ki so priljubljene pri vaših prijateljih in tiste, ki imajo zelo visok engagment – več sto ali tisoč všečkov, komentarjev, delitev objav … In prav temu je ta funkcija menda namenjena – da lahko dostopate oziroma spremljate tudi tiste vsebine, s katerimi še niste povezani, ampak so sicer izredno priljubljene in bi vas, glede na vaše interese, znale zanimati.

 

Za vse tiste, ki to funkcijo že poznate in uporabljate – kako se vam zdi? Vam je všeč? Ostali pa hitro ne klik na meni in preverite, kako deluje in kaj vse se skriva pod njo.

AUTHOR: Laura
No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Vpliv hitre spletne strani na Facebook stran


Kdaj ste nazadnje preverili, kako hitro deluje vaša spletna stran? Koliko časa potrebuje, da se odpre? Mene ta »skrb« spremlja komaj zadnjih nekaj dni, odkar je stran »live« . Če temu prej nis ...
Facebook explore feed


Facebook je v zadnjem obdobju predstavil številne posodobitve, novosti, predvsem na področju oglaševanja. Pred dobrim tednom dni sem na mobilni aplikaciji Facebook eno izmed teh opazila tudi sama. ...


Pa jih imamo. Ankete namreč! Nekaj tednov po tem, ko je možnost izvajanja anket bila dodana na Instagramu, je enako zadevo zdaj uvedel še Facebook. Stvar je bila v procesu testiranja že nekaj mese ...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete kakšno spletno stran se v večini primerov na vaš računalnik naložijo majhne datoteke imenovane piškotki. Spodaj lahko vklopite ali izklopite katere piškotke dovolite.

Ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje strani in jih ni mogoče izklopiti.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni
Sprejmi