Pa jih imamo. Ankete namreč! Nekaj tednov po tem, ko je možnost izvajanja anket bila dodana na Instagramu, je enako zadevo zdaj uvedel še Facebook. Stvar je bila v procesu testiranja že nekaj mesecev, zdaj pa je na voljo vsem – ste jo že preizkusili? Verjamem, da se je bomo social media managerji še posebej radi posluževali ?. Na takšen način bomo namreč lažje zbrali informacije, dobili mnenja uporabnikov, predvsem pa bo analiza odgovorov enostavnejša.

Drži, da so pri Facebooku z anketami že eksperimentirali, in sicer zdaj že davnega leta 2010, ampak dejstvo je, da le-te nikoli niso bile tako dosledne in dovršene, kot so zdaj.

Kaj je potrebno vedeti, ko ustvarjate anketo na Facebook strani?

Vprašanje vnesete v polje s statusom, dolžina znakov ni omejena. Ampak, saj veste -> manj je več.

Naenkrat lahko objavite dva odgovora. Posamezen odgovor je omejen na 25 znakov.

Odgovorom lahko dodate gife ali fotografije, kar vse skupaj naredi še bolj zanimivo in zabavno.

Izberete lahko čas trajanje ankete.

Pomembno! Vaši odgovori niso anonimni kar pomeni, da jih lahko vidi vsak.

Poglejmo si skupaj še potek, kako se takšna anketa dejansko ustvari. Stvar je sila enostavna ?.

Najprej je potrebno spodaj, med vsemi ponujenimi možnostmi izbrati zadnjo, ki se imenuje »Create a poll«.

Naslednji korak je, da v polje za status napišete vprašanje, spodaj pa postavite dva možna odgovora.

Ok, vprašanje se postavili, prav tako ste pripravili odgovore, sedaj imate možnost, da odgovoru dodate še fotografijo ali gif. Jaz sem se tokrat odločila za fotografije, ki jih preprosto naložite, in sicer s klikom na fotoaparat, ki se nahaja zraven odgovora (glejte zgornjo sliko).

Pred anketo objavite, nujno določite še čas njenega trajanja. Pod hitro izbiro imate naslednje možnosti: 1 dan, 1 teden, non stop ali pa po želji – sami določite čas.

In, voila. Anketa je objavljena. Nič težkega, kajne? Potem lahko ves čas spremljate, čez koliko časa se bo anketa iztekla, kakšni so rezultati, ...

AUTHOR: Laura Rozman
2 komentarja

Leave a Comment

Your email address will not be published.Pa jih imamo. Ankete namreč! Nekaj tednov po tem, ko je možnost izvajanja anket bila dodana na Instagramu, je enako zadevo zdaj uvedel še Facebook. Stvar je bila v procesu testiranja že nekaj mese ...
Vpliv hitre spletne strani na Facebook stran


Kdaj ste nazadnje preverili, kako hitro deluje vaša spletna stran? Koliko časa potrebuje, da se odpre? Mene ta »skrb« spremlja komaj zadnjih nekaj dni, odkar je stran »live« . Če temu prej nis ...
Facebook explore feed


Facebook je v zadnjem obdobju predstavil številne posodobitve, novosti, predvsem na področju oglaševanja. Pred dobrim tednom dni sem na mobilni aplikaciji Facebook eno izmed teh opazila tudi sama. ...

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete kakšno spletno stran se v večini primerov na vaš računalnik naložijo majhne datoteke imenovane piškotki. Spodaj lahko vklopite ali izklopite katere piškotke dovolite.

Ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje strani in jih ni mogoče izklopiti.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni
Sprejmi