Facebook z novo funkcijo!

Facebook z novo funkcijo!

Facebook-z-novo-funkcijo

Facebook je v zadnjem obdobju predstavil številne posodobitve, novosti, predvsem na področju oglaševanja. Pred dobrim tednom dni sem na mobilni aplikaciji Facebook eno izmed teh opazila tudi sama. In sicer tole ikono, ki se nahaja spodaj, poleg ostalih – časovnica, obvestila, … Jo je opazil še kdo drug?

 

Facebook explore feed

 

Seveda sem se takoj lotila raziskovanja in ugotovila, da je Facebook s preizkušanjem te funkcije začel že v začetku leta, trenutno pa je na voljo samo v mobilni različici. Številni te možnosti še vedno ne vidite v takšni obliki in na poziciji kot jo jaz. Vem, ker sem preverila pri različnih prijateljih in je večina še vedno nima. Pri teh se namreč še vedno skriva pod delom »Explore«, do nje pa lahko dostopate s klikom na meni. Razlog je ta, da je še vedno v fazi testiranja.

 

Explore feed funkcija

 

Facebook explore feed funkcija

 

Za vse tiste, ki je še ne poznate – funkcija se imenuje Explore Feed, da pa ste na tej podstrani vas bo opozoril velik banner na vrhu. Ja, tale blog sem pripravljala dan po epski zmagi Slovenije na Eurobasketu ?.

Objave, ki jih boste našli na Explore Feed-u nikakor niso naključne. Kot nič drugega pri Facebooku ?. Kaj se vam bo prikazalo v tem delu je odvisno predvsem od tega, kaj sicer spremljate oziroma ste všečkali. Namreč, večina objav oziroma vsebin bo sorodna prav tem, obenem pa se vam bodo tukaj prikazale tudi tematike, ki so priljubljene pri vaših prijateljih in tiste, ki imajo zelo visok engagment – več sto ali tisoč všečkov, komentarjev, delitev objav … In prav temu je ta funkcija menda namenjena – da lahko dostopate oziroma spremljate tudi tiste vsebine, s katerimi še niste povezani, ampak so sicer izredno priljubljene in bi vas, glede na vaše interese, znale zanimati.

Za vse tiste, ki to funkcijo že poznate in uporabljate – kako se vam zdi? Vam je všeč? Ostali pa hitro ne klik na meni in preverite, kako deluje in kaj vse se skriva pod njo.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.