Oblikovanje revije Slovenska vojska

Oblikovanje revije Slovenska vojska

Naročnik: MORS
Leto: 2020 –

www.gov.si

Revija Slovenska vojska je interno glasilo, ki pod okriljem Ministrstva za obrambo izhaja vsak mesec, in sicer že od leta 1993. Njen namen je predvsem obveščanje notranje javnosti o vseh oblikah dela in življenja v Slovenski vojski in na Ministrstvu za obrambo. Revija je dodatno distribuirana tudi strokovnjakom s področja obrambe in varnosti.

Mi smo poskrbeli za njeno popolno prenovo. Vas zanima, kako izgleda?

Izziv.

Revija Slovenska vojska neprekinjeno izhaja od leta 1993. V tem obdobju je doživela precej sprememb in novih izgledov, pa vendar je kljub vsemu še vedno delovala zastarelo. Naš cilj je bil, da jo osvežimo, moderniziramo in naredimo bralcem še zanimivejšo, prijaznejšo … Izziv, s katerim smo se srečali je bil, kako zasnovati revijo, da bo po okusu mlajše in starejše generacije. Revijo namreč poleg zaposlenih v Slovenski vojski berejo tudi upokojeni vojaki in veterani, ki pa so nad spremembami le redko navdušeni.

Uspelo nam je najti neko »zlato sredino« in revija je bila, po besedah naročnika, odlično sprejeta, saj je zdajšnja različica lažje berljiva, predvsem pa gre v koraku s časom.

Prenova logotipa.

Z naročnikom smo se odločili, da poleg izgleda revije prenovimo tudi njen logotip in tako celotnemu projektu damo nek nov, svež zagon.