9 dejstev o družbenih omrežjih.

9 dejstev o družbenih omrežjih.

9-dejstev-o-družbenih-omrežjih

Pripravljala sem eno raziskavo in naletela na kup zanimivih dejstev, vezanih na družbena omrežja. Nekatera so tudi meni bila neznana, za vas pa sem zbrala nekaj takšnih, ki so se mi zdela najbolj zanimiva in uporabna.

Morda vam bodo pomagala, ko se boste naslednjič odločali, katera družbena omrežja so najbolj primerna za promocijo vašega podjetja ali produkta ali pa boste z njimi samo malo razširili svoja obzorja. V glavnem, v vsakem primeru boste nekaj pridobili ?.

1. Družbena omrežja vsaj enkrat mesečno uporablja približno 37 % svetovnega prebivalstva, kar je kar 2.8 milijardi ljudi! Od tega jih 91 % do profilov dostopa preko mobilnih naprav. Zato pozor – glejte, da bodo vizuali, kampanje … skratka, vse, kar pripravljate, narejeni tako, da ustrezajo zahtevam mobilnih naprav.  

2. V letu 2016 se je število aktivnih uporabnikov družbenih omrežij napram letu 2015 povečalo za kar 21 % in zdaj znaša 482 milijonov.

3. Ko razmišljate o tem, katero družbeno omrežje izbrati za promocijo svojega podjetja ali blagovne znamke, razmislite dvakrat. Vsako družbeno omrežje namreč ni primerno za vsako ciljno skupino in dejavnost. Na primer – na Facebooku boste našli več žensk kot moških, največ ljudi, ki ga uporabljajo pa je starih med 18 in 29 let, njihov prihodek je cca 30.000 dolarjev letno. Na drugi strani imamo recimo LinkedIn, kjer ima profil več moških kot žensk. Ti v večini prihajajo iz mest, njihov dohodek pa je precej višji, kot pri uporabnikih Facebooka. V povprečju nekje več kot 75.000 dolarjev letno.

Število uporabnikov družbenih omrežij

4. Več kot 50 milijonov manjših podjetij za promocijo in povezovanje s svojimi strankami uporablja Facebook.

5. Instagram postaja vse pomembnejša platforma za podjetnike. Vključenost oziroma odziv uporabnikov je po nekaterih raziskavah visok približno 4,21 %, kar je za kar 50 krat več kot pri Facebooku.  

6. V Rusiji najpomembnejše in najbolj priljubljeno socialno omrežje ostaja VKontakte, ki ima po zadnjih podatkih več kot 90 milijonov uporabnikov. Večina jih je iz Rusije, je pa veliko takšnih, ki prihajajo iz Belorusije, Ukrajine in Kazahstana.

7. Izjemno rast na področju uporabe družbenih omrežij je mogoče opaziti na Kubi. Številka je namreč poskočila za kar 368 %. Vzrok za to se lahko pripiše predvsem boljšemu dostopu do interneta. Podobna zgodba se odvija tudi v Mjanmaru, državi na jugovzhodu Azije, kjer je še pred dobrimi petimi leti bil Facebook blokiran, danes pa ima že več kot 14 milijonov uporabnikov. Samo v zadnjem letu se je platformi pridružilo 6,4 milijona uporabnikov.

8. Avgusta 2015 je Facebook dosegel zelo pomemben mejnik. Prvič se je zgodilo, da ga je v enem samem dnevu uporabljala kar milijarda ljudi – to pomeni, da ga je na tisti dan uporabljal vsak sedmi prebivalec na Zemlji. In zelo verjetno ste med njimi bili tudi vi ?.

9. Kaj pa Slovenija? Ocenjuje se, da so številke, ko pride do družbenih omrežij naslednje: približno 890.000 Slovencev uporablja Facebook in okrog 170.000 Instagram. LinkedIn ima 93.000 uporabnikov.

 

Viri:

Facebook

Wearesocial

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.