Agencija Adeo
Cesta k Tamu 12,
2000 Maribor
Kontakt
E: info@adeo.si
T: +386 (0) 41 368 649
Nazaj
Grafično oblikovanje SEO optimizacija

Nioma

Nioma – Avtomatizacija pametne hiše

Podjetje Nioma se ukvarja z naprednimi rešitvami za avtomatizacijo vseh vrst objektov. Začetek sodelovanja je bil prilagojen zgolj na Google oglaševanje. Na podlagi analize spletne strani in števila konverzij smo se odločili, da spletno stran v celoti prenovimo.

Stara spletna stran ni prinašala veliko leadov, čeprav je bilo Google oglaševanje optimizirano v skladu s pričakovanji.

Storitve
 • Celovita prenova spletne strani
 • SEO optimizacija
 • Mailing avtomatizacija
 • Google oglaševanje
 • Naročnik

  Nioma

Spletna stran naročnika

Marketinški izziv

Celovita prenova spletne strani

Poleti 2023 smo se odločili, da prenovimo spletno stran. Nova poboda je obrodila sadove, saj je takoj po njenem lansiranju število konverzij zelo narastlo. Pri projektu smo sodelovali od začetka do konca in za to pripravili naslednje:

Vse skupaj je prineslo do izboljšanja rezultatov. To pomeni, veliko več klikov na telefonsko številko, email in poslanih povpraševanj.

SEO optimizacija

Za ohranitev visokih organskih pozicij smo s podjetjem Nioma načrtovali in izvedli SEO optimizacijo vsebine spletnih strani, ki zajema naslednje:

 • Objavo ON-SITE člankov
 • Objavo OFF-SITE člankov
 • Priprava in adaptacija vsebin po potrebi

S takšnim pristopom krepimo organsko vidnost spletne strani. Z pravilnim pristopom in strategijo pridobivanja kakovostnih povratnih povezav smo uspeli novo spletno stran pozicionirati višje kot kadarkoli prej.

Mailing avtomatizacija

Glede na to, da smo zasnovali celovito prenovo spletne strani je za nas pomembna tudi segmentacija vseh obiskovalcev spletne strani. Tako smo zastavili plan napredno mailing avtomatizacijo, da obiskovalce spletne strani segmentiramo v tri večje skupine:

 • Prijava na novice
 • Kontakt
 • Poslano povpraševanje

Na podlagi tega potem z avtomatiziranimi procesi ciljno publiko nagovarjamo z različnimi metodami in tehniki. Na ta način lahko enostavno podelimo npr. informacijo o nadgradnji sistema vsem kupcev, ali pa potencialne stranke obvestimo o aktualnih akcijah. Hitro in enostavno.

Google oglaševanje

Ključ Google oglaševanja za podjetje Nioma je pridobivanje leadov. Nova spletna stran je bila zasnovana tako, da enostavno ločimo tiste leade, ki želijo informacije (kontakt) in tiste, ki želijo povpraševanje (povpraševanje ali izračun).

S skrbno načrtovanimi akcijskimi ponudbami in landingi smo dosegli tudi veliko število kakovostnih informativnih izračunov, ki so privedli do povečanje obsega dela v podjetju.

Ključni rezultati Google oglaševanja:

 • Strošek na konverzijo: ca. 14 €
 • Stopnja konverzije: ca. 1,5%
 • Povprečni strošek klika: 0,22 €

Pri rezultatih je potrebno razumeti, da gre tukaj za projektno naravnana povpraševanja, zato je v tem primeru npr. strošek na konverzijo ca. 14€ izjemen rezultat, ki bi v nekaterih e-commercih primerih pomenil morda celo izgubo.

Izzivi za naprej

Izdelava spletne trgovine in lansiranje produktnih rešitev širši množici ljudi, ki imajo ali si želijo svoj pametni dom / hišo. Skrbno načrtovati tudi možnosti paketnih rešitev, ki bodo olajšala življenja marsikomu (npr. avtomatski SMS odziv v primeru padca družinskega člana).

Hkrati si v digitalno marketinški agenciji Adeo nadejamo, da bomo v letu 2024 še dodatno izboljšali rezultate Google oglaševanja, pripravili ogromno zanimivih SEO vsebin in ob pravem času odposlali zanimive emaile vsem tistim, ki jih to zanima.