Upravljanje socialnih omrežij

Upravljanje socialnih omrežij

Zamišljajte si komunikacijsko strategijo, ki ne vključuje socialnih omrežij … nepredstavljivo, kajne? Socialna omrežja so postala nekakšen obvezen del našega vsakdana. Ne glede na to, s kakšno storitvijo se ukvarjate, je upravljanje socialnih omrežji nuja, sicer je, kot da vaše podjetje ne obstaja.

Ko se boste naslednjič vprašali, ali za svoje podjetje res potrebujete socialna omrežja, imejte v mislih – vsebina je kot ogenj, socialna omrežja pa gorivo … Verjamete ali ne, večina strank podatke o storitvah ali produktih išče ravno preko spleta in ta trend raste iz dneva v dan. Z ažurno in primerno komunikacijo si lahko ustvarite dobro ime, povečate krog svojih kupcev in to za relativno majhen vložek.

Poskrbimo za: upravljanje socialnih omrežij (upravljanje FB, upravljanje IG in upravljanje LINKEDIN) ter upravljanje oglaševalskih kampanj na socialnih omrežjih.

DELOVNI PROCES UPRAVLJANJA SOCIALNIH OMREŽIJ

V agenciji Adeo kvaliteto postavljamo pred kvantiteto, zato, preden začnemo z aktivnostmi, dobro raziščemo vaše področje in se seznanimo z vsemi podrobnostmi. Pomembno je, da do potankosti poznamo vaše delovanje in vrednote, za katere želite, da jih komuniciramo z vašimi kupci.
1

Priprava

Preden se lotimo priprave komunikacijskega načrta za socialna omrežja, prisluhnemo vašim željam in idejam ter določimo izvedljive in realne cilje, ki jih želite doseči. Prav tako se v tem koraku odločimo, katero izmed socialnih omrežij je najbolj primerno za vaš podjetje.
2

Implementacija

Ko imamo vse potrebne informacije, pričnemo z delom. S skrbno in podrobno izdelanim planom pripravimo vse potrebno za izvedbo in dosego zadanih ciljev.
3

Optimizacija

Ker so socialna omrežja živa stvar, dogajanje ves čas spremljamo (odgovarjamo na komentarje, vprašanja …), skrbimo za optimizacijo kampanj (prilagoditev vsebin in vizualov v oglasih, ciljne skupine) … Ob koncu vsake kampanje pripravimo poročilo, kjer imate vpogled v vsak izveden korak.

UPRAVLJANJE SOCIALNIH OMREŽIJ

Naša ekipa poskrbi za upravljanje socialnih omrežij vašega podjetja (upravljanje Facebook profila, upravljanje Instagram profila, upravljanje LinkedIn profila). Upravljanje socialnih omrežij vključuje pripravo strategije na mesečni bazi (predlogi vsebin, ki jih bomo komunicirali, priprava vizualov), dnevno spremljanje dogajanja (odgovarjanje na komentarje in sporočila), priprava poročila in analiza ob koncu meseca.

FACEBOOK OGLAŠEVANJE, INSTAGRAM OGLAŠEVANJE IN LINKEDIN OGLAŠEVANJE

Za uspešne rezultate se je postopka oglaševanja na socialnih omrežjih potrebno lotiti celovito. Najprej izdelamo strategijo, nato pa določimo cilje ki jih želimo doseči – je to večji obisk spletne strani, več oddanih povpraševanj, več izpeljanih nakupov ali pa odzivov na dogodek … Možnosti je ogromno. Prednost tovrstnega oglaševanja je tudi ta, da lahko natančno določimo ciljno publiko (glede na starost, interese, lokacijo, nakupne navade, spol …) in umestitev prikazovanja – se bodo oglasi prikazovali na časovnici, v storyih, med Messenger sporočili … Najboljše od vsega je, da je vse merljivo in sledljivo.